Historiek

 

 

Introductiefilm VMC-Select

1999

December 1999, besloot Peter Vleeschouwers na een carrière als salesmanager om de gok te wagen en zelfstandige te worden. Hij startte als recruimtent partner voor KMC in Lanaken.

 

 

2000

Een jaar later ontstond VMC (Vleeschouwers Management Consultants) en vestigde Peter zich in de Craenevenne met een eigen kantoor. Gedurende die 12 jaren werkte hij vooral alleen, maar ook met ondersteuning van zogenaamde “recruitment partners”, niet alleen in Limburg maar ook andere provincies.

Er zijn in die periode talloze video-assessments uitgevoerd en ingeblikt en naar schatting een 500-tal vacatures ingevuld.

 

 

2010

In 2010 vervoegde Eline zich bij VMC als recruitment partner. Deze samenwerking resulteerde in 2013 in een co-zaakvoerderschap. Niet alleen was het model van RP’s was intussen achterhaald, ook voelden beiden aan dat het beter zou zijn om elkaars sterktes in te zetten in een samenwerkingsmodel waarbij “synergie” centraal staat. De zogenaamde 1+1=3. Hierdoor kan uiteraard ook aan de klant een meerwaarde aangeboden worden. De naam veranderde van VMC naar VMC-Select.

 

2013

In juni 2013 verhuisde VMC-Select naar het nieuwe pand op de dienstenzone "Xentro" te Genk en werden de activiteiten uitgebreid. Deze vernieuwingen werden gevierd met klanten en relaties op 27 november 2013. Prof. Hilda Martens bracht een waardevolle uiteenzetting over "werkgoesting".